18 Eylül 2007 Salı

Ellerimiz var bizim!!!

kitabın adı:POSTA KUTUSUNDAKİ MIZIKA
kitabın yazarı:ALİ URAL

Çağırırken yüzünü, kovarken sırtını, iki yana salladığında ayrıldığını gösteren, ‘dur!’ derken dik, ‘geç bunları!’ derken eğik duran, açıldığında isteyen ve veren, yumulduğunda öfkelenen ve vuran, üst üste geldiğinde Allah’ı, iç içe geldiğinde kulları öven, kışın sobaların, yazın denizlerin tercümanlığını yapan,kura çekerken titreyen, bıçak çekerken titreten, makasçılarla trenlerin, terzilerle kadınların yolunu değiştiren, şekillere giren ve şekiller veren, şifreyi kurcalarken rakamları, buket yaparken çiçekleri, cinayet işlerken mermileri okşayan ,söndüren ve yakan,çözen ve dolaştıran ,çizen ve silen,kazan ve gömen,kuran ve yıkan,gölgesi çocuklara tavşan, büyüklere kurt masalı anlatan,kutsal kitabın üstünde sıcak,taşın altında soğuk ellerimiz var bizim..

Ellerimiz var,çünkü ellerimiz falcıların elinde okunmak için değil,amalar gibi okumak,ahrazlar gibi konuşmak için var.Ellerimiz bir yüzü tarif etmek için dokunuyor, ellerimiz bir sözü tarif etmek için oynuyor.

Şimdi ben bu elleri ne yapayım?Bulunmasalar saklardım tavan aralarında.Eğer yeryüzündeki bütün elleri bir masanın üzerine koysalar,elini bulabilirdim onların içinden..

Kararma yağmayacaksan,kürek çekme mahkumu olmayacaksan,Sorma, tahammülün yoksa cevaba.Saati kurma durduracaksan!!

1 yorum:

merve özer dedi ki...

Ablacım yazıların çok güzel olmuş. Kitapları okumak bir olgunluk onları böyle anlatıp yazmak bir erdemdir bence. Bide düş-taş grubunun içinden senin eylül yazını görmek benii çok mutlu etti. Allaha emanet ol sağlıcakla